Jednoduchý recept

Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45849

Ingredience

300 g Brambory
250 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
50 g Kedlubna
5 g Kmín drcený
300 g Kosti hovězí řídké
50 g Mrkev kořen
3 g Paprika mletá pálivá
15 g Paprika mletá sladká
80 g Paprika červená
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
15 g Petržel kudrnka
80 g Rajčata
900 g Srnčí maso
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
300 g Vepřové koleno uzené
3500 ml Voda pitná
150 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 729 kcal
Kilojoule 3 049kJ
5% Sacharidy 19 g
83% Tuky 63 g
51% Sodík 1 g
107% Bílkoviny 60 g

Srnčí guláš s uzeným masem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme blan a necháme vcelku, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince pokrájíme na proužky, rajčata spaříme, oloupeme a rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno, brambory očistíme a krájíme na plátky.

2

Do většího hrnce vložíme srnčí maso vcelku, hovězí kosti, uzené koleno, celou mrkev, petržel, kedlubnu, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky celého pepře, vaříme hodinu a půl. Vývar přecedíme, kosti vyhodíme, koleno vykostíme a pokrájíme na kostičky, srnčí maso nakrájíme na menší kousky, zeleninu krájíme nadrobno. V jiném hrnci roehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, rozpustíme, zalijeme masovým vývarem. Přidáme maso se zeleninou, papriky, rajčata, brambory, kmín, přilijeme víno, zahustíme jíškou, tekutinu vyvaříme na požadovanou hustotu, posypeme posekanou petrželkou a odstavíme.

3

Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept