Pražská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pražská vejce
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 4585 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 ks | Okurky nakládané |
10 ks | Olivy nakládané |
1 ks | Salát hlávkový |
120 g | Šunka dušená |
5 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 108g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 61,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majonéza, Okurky nakládané, Olivy nakládané, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Šunka dušená, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pražská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme na tvrdo, rozpůlíme a vyndáme žloutky které prolisujeme, smícháme s jemně pokrájenou šunkou a nadrobno pokrájenou okurkou. |
2 | Ochutíme worcestrem, přidáme majonézu a promícháme. |
3 | Směsí naplníme bílky a ozdobíme olivou. |
4 | Podáváme na listech salátu s pečivem. |
Děláme podobné