Recept

Vepřové rolky s ovocnou náplní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45850
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Brandy
4 ks Celer řapíkatý
3 polévková lžíce Chutney mangové
2 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
60 g Meruňky sušené
60 g Oříšky piniové
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 g Švestky sušené
800 g Vepřová kýta
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 276kJ
7% Sacharidy 26 g
46% Tuky 35 g
33% Sodík 652 mg
57% Bílkoviny 32 g

Vepřové rolky s ovocnou náplní postup přípravy receptu:

1

Čerstvý zázvor oloupeme, nastrouháme, listy šalvěje nasekáme, slaninu nakrájíme na plátky, řapíkaté celery na kusy, cibuli na kolečka.

2

Do mixeru vložíme sušené meruňky, sušené švestky, jádra piniových oříšků, nastrouhaný zázvor, šalvěj, slaninu, chutney, brandy a pepř. Mixujeme, dokud směs není na jemno nasekaná.

3

Z vepřové kýty nařežeme plátky, silné přibližně 5 mm, naneseme na ně náplň, pevně svineme a převážeme kuchyňskou nití.

4

Do velkého hrnce nalijeme osolený vývar, přidáme celer, cibuli a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru vložíme rolky, stáhneme oheň, hrnec zakryjeme poklicí a na středním ohni vaříme 20 minut.Když jsou rolky hotové, vyjmeme je z hrnce a rozložíme na talíř, aby vychladly. Potom je zakryjeme, dáme na 2 - 3 hodiny vychladit do ledničky.

5

Před podáváním rolky nakrájíme na plátky přibližně 1,5 cm silné.

Poznámka

Servírujeme studené. V čase určeném pro přípravu nejsou započítány 2 - 3 hodiny, potřebné k vychlazení pokrmu před podáváním.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept