Kuřecí kousky s celerovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí kousky s celerovým salátem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45851 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
250 g | Cibulka jarní |
5 g | Cukr krupice |
500 g | Kuřecí prsa |
1 dl | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 325,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 37,5mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibulka jarní, Cukr krupice, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí kousky s celerovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na kousky a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Maso slijeme přes síto a necháme vychladnout. |
2 | Celer omyjeme a okrájíme, natrouháme na jemno. Jemně nastrouháme i zelí. Cibulky s natí opláchneme a pokrájíme. Vejce uvaříme natvrdo, pak pod studenou vodou zchladíme, oloupeme, nakrájíme na čtvrtky. |
3 | Celer, zelí i cibulky dáme do mísy, podle chuti opepříme, osolíme a promícháme. Poté přisypeme vychladlé kuřecí kousky a opět promícháme. |
4 | V misce metlou smícháme vinný ocet, olej a cukr, zálivku nalijeme k salátu, znova dobře promícháme. |
5 | Salát nakládáme na servírovací talíře, obložíme rozkrájenými vařenými vejci, dáme vychladit a studený podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.