Recept

Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45855

Ingredience

12 plátek Anglická slanina
2 polévková lžíce Balsamico ocet
2 ks Cibulka jarní
6 hrst Cizrna
2 špetka Cukr krystal
800 g Jehněčí kotlety
2 polévková lžíce Olej bodlákový
3 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
16 ks Rajčata Cherry
150 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
2 špetka Sůl
1 špetka Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 640 kcal
Kilojoule 2 679kJ
2% Sacharidy 6 g
61% Tuky 46 g
14% Sodík 277 mg
86% Bílkoviny 48 g

Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem postup přípravy receptu:

1

Jehněčí kotlety otřeme kuchyňským papírem, opepříme a každou zabalíme do plátku slaniny, případně ještě zajistíme párátkem.

2

Cizrnu slijeme přes síto, necháme okapat. Omyjeme rajčata, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Jarní cibulky očistíme, zelenou část nakrájíme na roličky a cibulky jemně nasekáme. Ovčí sýr krájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Cizrnu smícháme s jarními cibulkami, petrželkou, rajčaty a pikantně ochutíme solí, pepřem, špetkou tabasca, balzamikovým octem i cukrem. Nakonec vmícháme ovčí sýr.

3

V grilovací pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme po každé straně 2 - 3minuty. Na talíře rozdělujeme napřed salát a na něj potom klademe jehněčí kotlety.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept