Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45855 |
Ingredience
12 plátek | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
2 ks | Cibulka jarní |
6 hrst | Cizrna |
2 špetka | Cukr krystal |
800 g | Jehněčí kotlety |
2 polévková lžíce | Olej bodlákový |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
16 ks | Rajčata Cherry |
2 špetka | Sůl |
150 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
1 špetka | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 968,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Cibulka jarní, Cukr krystal, Jehněčí kotlety, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cizrna, Olej bodlákový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety ve slaninovém županu s cizrnovým salátem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí kotlety otřeme kuchyňským papírem, opepříme a každou zabalíme do plátku slaniny, případně ještě zajistíme párátkem. |
2 | Cizrnu slijeme přes síto, necháme okapat. Omyjeme rajčata, osušíme, rozpůlíme a odstraníme zbytky po stopkách. Jarní cibulky očistíme, zelenou část nakrájíme na roličky a cibulky jemně nasekáme. Ovčí sýr krájíme na kostičky nebo rozdrobíme. Cizrnu smícháme s jarními cibulkami, petrželkou, rajčaty a pikantně ochutíme solí, pepřem, špetkou tabasca, balzamikovým octem i cukrem. Nakonec vmícháme ovčí sýr. |
3 | V grilovací pánvi rozehřejeme olej a kotlety v něm opečeme po každé straně 2 - 3minuty. Na talíře rozdělujeme napřed salát a na něj potom klademe jehněčí kotlety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.