Kuřecí křidélka na pomerančích - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí křidélka na pomerančích
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45857 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Cibulka jarní |
750 g | Kuřecí křídla |
300 g | Omáčka Hoisin |
3 ks | Pomeranče |
130 g | Salát hlávkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 146,6mg |
Draslík | 690,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kuřecí křídla, Omáčka Hoisin, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí křidélka na pomerančích postup přípravy receptu:
1 | Ve velké porcelánové míse smícháme grilovací omáčku se šťávou z pomeranče, vložíme kuřecí křidélka, důkladně promícháme. Křidélka několikrát obrátíme, aby je marináda pokryla ze všech stran. Mísu s křidélky dáme na 10 minut marinovat do ledničky. |
2 | Gril předehřejeme na vysokou teplotu, křidélka rozložíme na velký plech, potřeme marinádou a grilujeme přibližně 20 minut. Během grilování je neustále obracíme a potíráme zbylou marinádou. Maso musí být pořádně propečené a kůžička na nich křupavá. |
3 | Oloupeme zbývající 2 pomeranče, rozdělíme je na dílky, salát rozdělíme na listy, které opereme a osušíme, cibulky nakrájíme na kolečka. |
4 | Na 4 talíře rozložíme listy salátu, na ně položíme grilovaná křidélka, ozdobíme dílky pomeranče a posypeme cibulkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.