Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45858 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
3 ks | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
700 g | Jehněčí kotlety |
100 g | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej olivový |
25 g | Oříšky piniové |
3 ks | Pažitka |
4 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
4 ks | Šalvěj čerstvá |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Tymián čerstvý |
50 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 145,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Jehněčí kotlety, Oříšky piniové, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s bylinkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek oloupeme, nasekáme. Všechny bylinky opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, silnější stonky a větvičky odstraníme. Troubu předehřejeme na 70 stupňů. |
2 | Jehněčí kotlety opláchneme studenou vodou, osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme polovinu olivového oleje a jehněčí kýty v něm opečeme po každé straně 2 minuty. Kotlety vyndáme a přeneseme do předehřáté trouby. K výpeku přidáme zbylý olej a polovinu másla. Do pánve vsypeme cibuli, česnek, piniová semena a za stálého míchání opékáme 2 -3 minuty. Přidáme bylinky, drůbeží vývar a zbylé máslo, omáčku přivedeme k varu, osolíme, opepříme. |
3 | Kotlety rozdělíme na talíře a podáváme s bylinkovou omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.