Paprikový salát s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paprikový salát s vejci
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 4586 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
200 g | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
250 g | Paprikové lusky čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 505,5mg |
Draslík | 686,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 165,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Jogurt bílý, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paprikový salát s vejci postup přípravy receptu:
1 | Papriky očistíme, zbavíme semen a omyjeme. Nakrájíme je na nudličky. |
2 | Jogurt rozšleháme s olejem, přidáme citronovou šťávu a česnek utřený se solí. |
3 | Ochucený jogurt nalijeme na papriky, promícháme a necháme pod pokličkou v chladničce krátce odležet. |
4 | Při podávání každou porci obložíme čtvrtkami vajec a posypeme jemně nasekanou petrželovou natí. |