Jednoduchý recept

Jižanské rýžové nudle na kari

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 45861
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Citronová tráva
1 kávová lžička Kari pasta
400 ml Kokosové mléko
1 hrst Koriandr celý
90 g Kuřecí prsa
1 ks Limetka
2 ks Limetka kafrová
2 kávová lžička Magická pasta
250 g Nudle rýžové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
90 g Špenát listový čerstvý
90 g Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 568 kcal
Kilojoule 2 378kJ
22% Sacharidy 80 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 170 mg
21% Bílkoviny 12 g

Jižanské rýžové nudle na kari postup přípravy receptu:

1

Ve woku rozpálíme olej, na mírném ohni velmi krátce osmahneme magickou pastu a nadrobno nasekanou lodyhu citronové trávy. Musí se uvolnit aroma.

2

Přidáme kari pastu, na nudličky nakrájené maso bez kostí a kůže, za stálého míchání restujeme cca 2 minuty. Maso musíme ve směsi důkladně obalit. Vmícháme sójovou omáčku, kokosové mléko a na prstýnky pokrájené listy kafrové limety. Přivedeme k varu, vložíme nudle, zvolna vaříme přibližně 4 minuty do měkka. Mezitím směs několikrát obrátíme.

3

Nakonec přidáme na nudličky nakrouhané zelí, na hrubo posekaný špenát a zakápneme limetkovou šťávou.

4

Hotovou směs rozdělíme do vyhřátých misek, posypeme nadrobno sekanou natí koriandru, ihned teplé podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Použijeme červenou thajskou kari pastu a sušené rýžové nudle

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept