Recept

Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou

  • Vietnam
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45866
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
5 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
5 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Cukr krupice
0,5 kávová lžička Koriandr čerstvý
300 g Krevety tygří - loupané
5 polévková lžíce Máslo arašídové
1 polévková lžíce Máta
1 ks Mrkev kořen
50 g Nudle skleněné
3 polévková lžíce Ocet rýžový
2 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
3 polévková lžíce Omáčka Hoisin
1,5 polévková lžíce Omáčka rybí
8 polévková lžíce Ořechy burské pražené
1,5 polévková lžíce Protlak rajčatový
16 ks Rýžový papír
200 ml Voda pitná
200 g Zelí čínské
100 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 277kJ
12% Sacharidy 43 g
159% Tuky 119 g
34% Sodík 678 mg
63% Bílkoviny 35 g

Vietnamské rolky se zelím a arašídovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Krevety uvaříme a nakrájíme nadrobno, bazalku, mátu a koriandr nasekáme na jemno. Čínské a hlávkové zelí pokrájíme na malé kousky, cibulky na plátky, mrkev nastrouháme. Pražené arašídy umeleme.

2

Oloupeme a prolisujeme česnek, chilli papričku sekáme nadrobno a obojí vložíme do pánve s rozpáleným olejem, smažíme 2 minuty, poté přidáme arašídové máslo, rajčatový protlak, omáčku hoisin, cukr, půl lžíce rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů, přilijeme vodu a za neustálého šlehání přivedeme k varu. Zvolna vaříme 2 minuty, dokud směs trochu nenabude.

3

Skleněné nudle namočíme na 10 minut do misky s horkou vodou. Slijeme je, opláchneme proudem studené vody, nasekáme na malé kousky a přidáme ocet, lžíci rybí omáčky, 4 lžíce mletých arašídů a usekané krevety. Do směsi přidáme bazalku, mátu, koriandr, obojí zelí, cibulky, mrkev a vše řádně promícháme.

4

Rýžový papír namočíme na 30 vteřin do teplé vody a položíme na rovnou plochu. Papír poklademe malým množstvím připravené náplně a svineme do rolky. Kraje papíru stáčíme dovnitř, aby náplň nevytékala. Tímto způsobem pokračujeme tak dlouho, dokud nespotřebujeme všechnu náplň.

5

Rolky servírujeme překrojené napůl, jednu polovinu přeloženou přes druhou. Omáčku podáváme zvlášť v malé misce.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept