Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45867 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Brokolice |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Mandle |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Řeřicha |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny Rigatoni |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 61g |
---|---|
Cholesterol | 62,5mg |
Draslík | 421,4mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 94,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Mandle, Muškátový oříšek, Řeřicha, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Rigatoni mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Brokolici v případě potřeby očistíme, omyjeme ji a rozdělíme na menší růžičky. Na sporák připravíme pánev, na níž bez oleje opražíme mandle. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky. Připravíme si Gorgonzolu, kterou pokrájíme na menší kostky. |
2 | Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Připravíme si druhý hrnec, ve kterém asi 2 - 3 minuty blanšírujeme brokolici. S brokolici opakujeme stejný postup jako s uvařenými těstovinami. |
3 | V pánvi rozpálíme olej a do zlatova na něm rozpálíme cibuli, poté přilijeme smetanu a povaříme. Přidáme kousky Gorgonzoly a na mírném plameni je rozpustíme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, promícháme, přidáme brokolici a těstoviny. |
4 | Opláchneme řeřichu, osušíme ji a nastřiháme nebo na jemno nasekáme. Omáčku s těstovinami ohřejeme, upravíme na talíře, posypané řeřichou a mandlemi podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.