Recept

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45867
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

400 g Brokolice
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mandle
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Řeřicha
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
400 g Těstoviny Rigatoni
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 888kJ
17% Sacharidy 63 g
16% Tuky 12 g
50% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Rigatoni s brokolicí a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Brokolici v případě potřeby očistíme, omyjeme ji a rozdělíme na menší růžičky. Na sporák připravíme pánev, na níž bez oleje opražíme mandle. Oloupeme cibuli, nakrájíme na kostičky. Připravíme si Gorgonzolu, kterou pokrájíme na menší kostky.

2

Rigatoni uvaříme v dostatečném množství vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, prolijeme studenou vodou, necháme okapat. Připravíme si druhý hrnec, ve kterém asi 2 - 3 minuty blanšírujeme brokolici. S brokolici opakujeme stejný postup jako s uvařenými těstovinami.

3

V pánvi rozpálíme olej a do zlatova na něm rozpálíme cibuli, poté přilijeme smetanu a povaříme. Přidáme kousky Gorgonzoly a na mírném plameni je rozpustíme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem, promícháme, přidáme brokolici a těstoviny.

4

Opláchneme řeřichu, osušíme ji a nastřiháme nebo na jemno nasekáme. Omáčku s těstovinami ohřejeme, upravíme na talíře, posypané řeřichou a mandlemi podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept