Recept

Rigatoni s cuketou a ricottou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45869

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 kg Cuketa
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
350 g Ricotta
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
400 g Těstoviny Rigatoni
1,5 l Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 611 kcal
Kilojoule 2 557kJ
17% Sacharidy 60 g
24% Tuky 18 g
20% Sodík 392 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rigatoni s cuketou a ricottou postup přípravy receptu:

1

Rigatoni uvaříme v dostatečném množstsví osolené vody dle návodu na obalu.

2

Do hrnce nalijeme vodu, vložíme omyté a očištěné cukety, které zhruba 2 minuty blanšírujeme. Poté je vyjmeme, opláchneme studenou vodou. Nakrájíme na plátky o šířce přibližně 1 cm. Bazalku opláchneme, očistíme, otrháme lístky a pokrájíme je na proužky. Oloupeme česnek, rozkrájíme ho nadrobno.

3

Na pánev nalijeme olej, rozpálíme ho, vložíme plátky cukety, které z obou stran osmažíme. K cuketám přidáme česnek, promícháme. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat. Promícháme je s cuketou, bazalkou a ricottou. Vše dochutíme solí a pepřem, upravíme na talíře a podáváme posypané strouhaným parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept