Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45870 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
0,5 hrst | Bazalka |
500 g | Chřest zelený |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 14,2mg |
Draslík | 326,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Cibulka jarní, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s chřestem a rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme chřest a konce stonků odstraníme, spodní třetiny stonků oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 4 cm. Do hrnce dáme vařit vodu, vložíme chřest, uvaříme na skus. Poté jej vyjmeme, necháme okapat. Vodou nevyléváme. |
2 | Penne vaříme ve vroucí chřestové vodě dle návodu na obalu. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Připravíme si hrnec, ve kterém rozpálíme olivový olej, cibulku na něm osmahneme do sklovita. K cibulce přidáme rajčata, vaříme přibližně 7 minut na středně silném plameni, do částečného zhoustnutí omáčky. Omáčku dochutíme solí a pepřem. |
3 | Do rajčatové omáčky přidáme máslo, vařený chřest a bazalku, promícháme, dochutíme solí a pepřem. Omáčku povaříme ještě asi 3 minuty. |
4 | Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Upravíme je na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme posypané strouhaným Parmezánem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.