Recept

Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45871
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

185 g Artyčoky sterilované
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
60 g Chléb konzumní
2 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín mletý
1,5 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oregano čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
500 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
7% Sacharidy 26 g
42% Tuky 31 g
16% Sodík 322 mg
49% Bílkoviny 28 g

Špízy z mletého vepřového masa se salsou z artyčoků postup přípravy receptu:

1

Včerejší chleba nastrouháme, oloupanou cibuli nakrájíme na jemno, česnek utřeme se solí a oregano nasekáme nadrobno.

2

Do mletého vepřového masa přidáme vejce a smícháme se strouhankou, 1 cibulí, utřeným česnekem, lžící oregána, kmínem a chilli kořením. Dobře prohněteme a lžící vytvoříme 16 kuliček. Ty narovnáme na talíř, přikryjeme a dáme do ledničky na 30 minut odpočinout.

3

Gril předehřejeme na střední teplotu. Špejle lehce potřeme olejem, na každou špejli napíchneme 4 masové kuličky. Položíme je na rošt a za pravidelného obracení grilujeme 8 minut.

4

Artyčoková srdíčka a rajčata nakrájíme na kousky. V pánvi s rozehřátým olejem necháme zezlátnout druhou rozkrájenou cibuli, přidáme artyčoky, rajčata, rajčatový protlak, a druhou polovinu nasekaného oregána. Za stálého míchání vaříme na středním ohni 3 - 4 minuty, dokud se vše pořádně neprohřeje.

5

Špízy podáváme se salsou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept