Recept

Nudle s rajčaty a rukolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45872
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Krupice pšeničná
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata
500 g Rukola
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gorgonzola
50 g Sýr Parmezán
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 506 kcal
Kilojoule 2 118kJ
19% Sacharidy 68 g
12% Tuky 9 g
41% Sodík 829 mg
41% Bílkoviny 23 g

Nudle s rajčaty a rukolou postup přípravy receptu:

1

Těsto na nudle připravíme z krupice, mouky, soli a vody. Vše prohněteme, vytvoříme těsto. Pomoučníme pracovní plochu, těsto na ní vyválíme na tenký plát, pokrájíme na proužky.

2

Připravené syrové nudle přesuneme na pomoučněný plech, přikryjeme je utěrkou a necháme proschnout. Mezitím omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku, dužinu nakrájíme na kostičky. Oloupeme česnek a cibuli, obojí pokrájíme nadrobno.

3

V pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme cibuli, česnek a zpěníme. Vsypeme nakrájenou dužinu rajčat, dochutíme solí, pepřem a vše vaříme na mírném ohni přibližně 10 minut.

4

Očistíme a opláchneme rukolu, osušíme, nahrubo nasekáme. Přidáme k omáčce a zrhuba 2 - 3 minuty ohříváme. Připravíme si sýry, Gorgonzolu nakrájíme na menší kousky, Parmezán nastrouháme.

5

Proschlé nudle uvaříme v dostatečném množství osolené vroucí vody al dente. Uvařené je scedíme, necháme okapat. Nudle promícháme s omáčkou, upravíme na talíře, podáváme posypané Gorgonzolou a Parmezánem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept