Zapečená masová paštika - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená masová paštika
Zapečená masová paštika
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45873 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 polévková lžíce | Brandy |
1 stroužek | Česnek |
160 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Šalotka |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka parmská |
160 g | Telecí kýta |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 135,1mg |
Draslík | 517,0mg |
Vláknina | 355,8mg |
Vitamín A | 12,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Šalotka, Skořice mletá, Slanina vepřová, Sůl, Telecí kýta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Šunka parmská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená masová paštika postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na menší kousky, česnek a šalotku oloupeme, rozpůlíme, slaninu pokrájíme na kostičky, parmskou šunku na tenké proužky. |
2 | V mixeru rozdrtíme maso, šalotku a česnek, přidáme slaninu, vejce, brandy, skořici, sůl, pepř a vše rozšleháme na kaši. Vmícháme proužky parmské šunky a směsí napníme zapékací misku. |
3 | Troubu předehřejeme na 200 °C, na zapékací misku položíme bobkový list, vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, dokud se paštika nezačne oddělovat od stěn a na povrchu hnědnout. |
4 | Přikryjeme a necháme v ledničce vychladit. |
5 | Podáváme s tousty. |
Poznámka
Servírujeme studené.