Recept

Zapečená masová paštika

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45873
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Brandy
1 stroužek Česnek
160 g Kuřecí prsa
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Šalotka
1 špetka Skořice mletá
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
150 g Šunka parmská
160 g Telecí kýta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 159kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
31% Sodík 612 mg
43% Bílkoviny 24 g

Zapečená masová paštika postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na menší kousky, česnek a šalotku oloupeme, rozpůlíme, slaninu pokrájíme na kostičky, parmskou šunku na tenké proužky.

2

V mixeru rozdrtíme maso, šalotku a česnek, přidáme slaninu, vejce, brandy, skořici, sůl, pepř a vše rozšleháme na kaši. Vmícháme proužky parmské šunky a směsí napníme zapékací misku.

3

Troubu předehřejeme na 200 °C, na zapékací misku položíme bobkový list, vložíme do trouby. Pečeme 40 minut, dokud se paštika nezačne oddělovat od stěn a na povrchu hnědnout.

4

Přikryjeme a necháme v ledničce vychladit.

5

Podáváme s tousty.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept