Recept

Pappardelle se špenátovou omáčkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45874
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

8 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
500 g Špenát mražený
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Gorgonzola
350 g Těstoviny Pappardelle
2 polévková lžíce Víno bílé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 766 kcal
Kilojoule 3 204kJ
24% Sacharidy 85 g
32% Tuky 24 g
40% Sodík 791 mg
48% Bílkoviny 27 g

Pappardelle se špenátovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pappardelle uvaříme v dostatečném množství vroucí vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat.

2

Oloupeme cibuli a nakrájíme ji nadrobno. Na pánvi rozpálíme máslo, cibuli na něm osmahneme do zesklovatění. K cibuli přidáme nerozmražený špenát a podusíme ho pod pokličkou na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme.

3

Poté ke špenátu přidáme smetanu, bílé víno a polovinu Gorgonzoly, pomocí ručního mixéru vše rozmixujeme na pyré.

4

Omáčku dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zbylý sýr pokrájíme na kostičky. Uvařené těstoviny upravíme na talíře, podáváme přelité omáčkou a posypané Gorgonzolou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept