Brukev plněná zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brukev plněná zeleninou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45878 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Brukev řepka |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Okurky nakládané |
0,5 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
60 g | Sýr Eidam cihla 40% |
20 g | Tuk |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 122,3mg |
Draslík | 69,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Paprika zelená, Sůl, Tuk, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 40%, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brukev plněná zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Brukve očistíme a středy vydlabeme. V kastrůlku na oloupané, jemně nakrájené cibuli podusíme vydlabané vnitřky brukví. |
2 | Změklé máslo utřeme, přidáme rozšlehaný žloutek a na kostičky nakrájené, v mléce navlhčené žemle. Vmícháme podušené vnitřky brukví, nasekanou okurku, očištěnou, najemno nasekanou papriku a část nastrouhaného sýru. Vše dobře promícháme, osolíme a opepříme. |
3 | Připravenou směsí naplníme vydlabané brukve, urovnáme je do tukem vymazaného pekáčku, posypeme zbylým sýrem a zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |