Srnčí guláš v kečupu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš v kečupu
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45881 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
600 g | Brambory vařené |
5 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
200 g | Kečup |
3 g | Majoránka |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej rostlinný |
15 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
900 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
1000 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 86,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,0mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš v kečupu postup přípravy receptu:
1 | Slaninu bez kůže nakrájíme na menší kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, srnčí maso na menší kousky, česnek prolisujeme. |
2 | Maso osolíme, opepříme a posypeme hladkou moukou. V hrnci rozpálíme olej, přidáme slaninu a osmahneme, přisypeme maso, rychle osmažíme, přidáme cibuli, mletou papriku, podlijeme vodou, okořeníme bobkovým listem a dusíme nejméně hodinu. Přidáme kečup, česnek, majoránku, přilijeme bílé víno, dochutíme solí, pepřem a dodusíme. Hustotu guláše regulujeme vodou. |
3 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.