Srnčí guláš s brusinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s brusinkami
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45883 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
30 g | Jíška hotová tmavá |
7 g | Kmín celý |
600 g | Knedlík kynutý |
100 g | Kompot brusinkový |
100 g | Olej rostlinný |
40 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
4 g | Podravka |
900 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
1500 g | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 107,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,7mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Knedlík kynutý, Kompot brusinkový, Pepř černý mletý, Podravka, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí guláš s brusinkami postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, olupanou cibuli nadrobno, brusinkový kompot scedíme, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a usmažíme na něm cibuli do zlatova. Přisypeme kmín, osmahneme, zasypeme paprikou, necháme rozpustit, vložíme do hrnce, maso, promícháme, krátce orestujeme. Zalijeme vývarem ze srnčích nebo hovězích kostí, osolíme, opepříme a dusíme téměř do měkka. Ochutíme česnekem, přidáme brusinky, dochutíme Podravkou, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme. |
3 | Guláš podáváme s houskovým knedlíkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.