Mrkev dušená se zakysanou smetanou a křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkev dušená se zakysanou smetanou a křenem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 45886 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
3 polévková lžíce | Křen |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
750 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 22,1mg |
Draslík | 81,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkev dušená se zakysanou smetanou a křenem postup přípravy receptu:
1 | Větší část očištěné mrkve nahrubo nastrouháme a podusíme asi 15 minut v kastrůlku na másle s trochou vody. |
2 | Zaprášíme hladkou moukou a ještě krátce podusíme. |
3 | Nakonec do mrkve vmícháme nastrouhaný křen, smetanu, sůl a několik syrových nastrouhaných mrkví. Prohřejeme a dál už nevaříme. |
4 | Můžeme podávat s vařenými bramborami. |