Jednoduchý recept

Srnčí guláš s hráškem a mrkví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 45890

Ingredience

600 g Brambory vařené
40 g Chléb konzumní
250 g Cibule
200 g Hrášek s karotkou mražené
4 g Kmín celý
3 g Majoránka
4 g Paprika mletá pálivá
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
1 ks Polévkové kostky Vitana
900 g Srnčí maso
120 g Sádlo škvařené
6 g Sůl
1500 ml Voda pitná
3 stroužek Česnek
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 505 kcal
Kilojoule 2 112kJ
10% Sacharidy 37 g
32% Tuky 24 g
38% Sodík 760 mg
70% Bílkoviny 40 g

Srnčí guláš s hráškem a mrkví postup přípravy receptu:

1

Mražený hrášek s mrkví necháme částečně rozmrazit, žampiony nakrájíme na plátky, srnčí maso odblaníme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme, kůrku ze staršího chleba nastrouháme.

2

V hrnci rozpustíme polovinu sádla, přidáme maso a zprudka osmahneme, zmírníme oheň, přisypeme cibuli, osmažíme, zasypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou, přihodíme hovězí polévkovou kostku a vaříme téměř do měkka. Mezitím vedle v pánvi roztavíme druhou polovinu sádla, přidáme žampiony, hrášek s mrkví a osmažíme. Zasypeme chlebovou strouhankou, promícháme a obsah pánve přidáme do guláše. Ovoníme majoránkou, ochutíme česnekem, a dodusíme.

3

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept