Jednoduchý recept

Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 45891
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
100 g Cizrna
80 g Čočka jedlá
5 g Mouka pšeničná hladká
50 g Nudle vaječné
1 dl Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
4 ks Rajčata
250 g Skopové maso přední
1 špetka Skořice mletá
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
10% Sacharidy 35 g
56% Tuky 42 g
11% Sodík 224 mg
35% Bílkoviny 20 g

Polévka ze skopového masa s čočkou a cizrnou postup přípravy receptu:

1

Maso a omytý, okrájený celer nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na jemno. Petrželovou nať omyjeme, jemně nasekáme, omytá rajčata oloupeme a rozmixujeme.

2

Ve větším hrnci rozpálíme olej, na něm osmahneme pokrájenou cibuli, kostičky masa a celeru. Pak přidáme petrželovou nať, ochutíme pepřem, zázvorem, skořicí, solí a důkladně promícháme. Nakonec ke směsi v pánvi přidáme rozmixovaná rajčata, znovu důkladmě promícháme. Zalijeme vodou, přisypeme opranou cizrnu, čočku, přikryjeme pokličkou a necháme přibližně hodinu vařit. Během vaření občas polévku zamícháme. Potom pokličku sejmeme, přisypeme nudle, zahustíme moukou, rozmíchanou v troše vody a vaříme ještě 20 minut. Podáváme teplé, posypané omytou nasekanou petrželkovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept