Jednoduchý recept

Srnčí guláš s kysaným zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 45892
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
250 g Cibule
30 g Jíška hotová tmavá
4 g Kmín celý
200 g Paprika červená
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
60 g Sádlo škvařené
900 g Srnčí plec
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná
40 g Zakysaná smetana
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 383kJ
10% Sacharidy 35 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 627 mg
105% Bílkoviny 59 g

Srnčí guláš s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, papriky bez jádřinců na proužky, scezené zelí propláchneme vodou a trochu pokrájíme, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme česnek, cibuli, kmín, mletou papriku, maso a osmažíme. Jakmile maso pustí šťávu, podusíme ve vlastní šťávě, osolíme, opepříme, podlijeme troškou vody a dusíme téměř do měkka. Přidáme papriky, zelí, dolijeme vodou, zahustíme jíškou, zjemníme zakysanou smetanou, dodusíme.

3

Guláš rozdělíme na talíře, doplníme dušenou rýží a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept