Recept

Šťavnaté jehněčí filety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45894

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
1 ks Bazalka
700 g Jehněčí kýta
1 kávová lžička Olej olivový
1 kávová lžička Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
400 g Rajčata
1 ks Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 833kJ
3% Sacharidy 10 g
38% Tuky 29 g
13% Sodík 253 mg
61% Bílkoviny 34 g

Šťavnaté jehněčí filety postup přípravy receptu:

1

Nařízneme rajčata křížem, přelijeme vroucí vodou, zchladíme, oloupeme, odstraníme zbytky po stopkách a dužinu nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme, podélně nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a osušíme. Jehněčí filety krátce opláchneme studenou vodou a dobře osušíme.

2

Rozpálíme teflonovou pánev s olejem, vložíme maso, přidáme všechny bylinky a filety, opečeme po každé straně 5 - 7 minut. Přidáme napřed plátky česneku a po 2 - 3 minutách kostky rajčat. Zalijeme octem, povaříme 4 - 5 minut. Maso osolíme a opepříme. Odstraníme snítky bylinek, dle chuti zjemníme omáčku olivovým olejem. Ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Můžeme podávat s rýží. Místo octa lze použít také červené víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept