Jednoduchý recept

Hlávkový salát se sardinkami a brynzou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 45895
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

1 ks Cibulka jarní
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
6 ks Ředkvička
1 ks Salát hlávkový
50 g Sardinky v oleji
1 špetka Sůl
50 g Sýr Brynza
1 špetka Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 125 kcal
Kilojoule 522kJ
2% Sacharidy 6 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 77 mg
12% Bílkoviny 7 g

Hlávkový salát se sardinkami a brynzou postup přípravy receptu:

1

Omytý hlávkový salát natrháme na kousky, omyté ředkvičky rozkrojíme na poloviny a omytá rajčata nakrájíme na kolečka. Vše urovnáme na mísu vyloženou salátovými listy a proložíme sardinkami.

2

Z octa, oleje, soli, pepře, tymiánu a majoránky připravíme zálivku. Nalijeme ji na salát, který nakonec posypeme oloupanou, nasekanou cibulkou a rozdrobeným sýrem. Salát nemícháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept