Jednoduchý recept

Srnčí guláš s játry a paprikou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 45897
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
750 g Cibule
20 g Feferony
200 g Játra telecí
5 g Koření Zvěřina
30 g Mouka polohrubá
4 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
250 g Paprika zelená
3 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
900 g Srnčí maso
8 g Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 561kJ
16% Sacharidy 58 g
29% Tuky 22 g
32% Sodík 648 mg
84% Bílkoviny 47 g

Srnčí guláš s játry a paprikou postup přípravy receptu:

1

Srnčí maso a játra odblaníme, nemáme-li srnčí játra, použijeme telecí. Maso nakrájíme na kostky, játra na kostičky, oloupanou cibuli nasekáme nadrobno, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, z feferonky odstraníme jadérka a lusk posekáme najemno.

2

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmažíme dorůžova, přidáme maso s játry a jakmile pustí šťávu, osolíme, opepříme, zasypeme mletou sladkou a pálivou paprikou a zvěřinovým kořením. Podusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina vysmahne na tuk. Potom zaprášíme polohrubou moukou, promícháme, podlijeme vodou, zprudka provaříme, zmírníme oheň a zvolna dusíme téměř doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu, aby se guláš nepřipaloval.

3

Dvacet minut před koncem vaření přisypeme papriky, feferonku, dochutíme solí, pepřem a dodusíme.

4

Podáváme s knedlíkem. Může být houskový i bramborový.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept