Jednoduchý recept

Jehněčí maso s chilli krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45898

Ingredience

2 ks Chilli paprička
4 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová kůra
600 g Jehněčí hřbet
200 g Jogurt bílý
6 ks Máta
6 polévková lžíce Olej rostlinný
4 špetka Pepř černý mletý
6 ks Petržel - nať
40 g Pistácie
5 kávová lžička Strouhanka
4 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 654 kcal
Kilojoule 2 735kJ
5% Sacharidy 20 g
68% Tuky 51 g
18% Sodík 363 mg
57% Bílkoviny 32 g

Jehněčí maso s chilli krustou postup přípravy receptu:

1

Nasekáme pistácie. Petrželku opláchneme, do sucha otřepeme, lístky otrháme ze stonků a nasekáme. Chilli papričky omyjeme a nadrobno nakrájíme, umixujeme petrželku se 4 polévkovými lžícemi oleje, vmícháme pistácie, chilli a strouhanku, okořeníme citrónovou kůrou, solí, pepřem.

2

Předehřejeme gril, cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Vykostěný hřbet osušíme, osolíme, opepříme, opečeme v rozpáleném oleji (z každé strany stačí 2 minuty) a položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Maso potřeme chilli směsí, pod grilem gratinujeme přibližně 6 minut. Cibuli podusíme za stálého míchání na tuku z pečeně.

3

Mátu opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s cibulí a mátovým jogurtem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept