Jehněčí maso s chilli krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso s chilli krustou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45898 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Chilli paprička |
4 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová kůra |
600 g | Jehněčí hřbet |
200 g | Jogurt bílý |
6 ks | Máta |
6 polévková lžíce | Olej rostlinný |
4 špetka | Pepř černý mletý |
6 ks | Petržel - nať |
40 g | Pistácie |
5 kávová lžička | Strouhanka |
4 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 108,0mg |
Draslík | 711,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová kůra, Jehněčí hřbet, Máta, Olej rostlinný, Pistácie, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso s chilli krustou postup přípravy receptu:
1 | Nasekáme pistácie. Petrželku opláchneme, do sucha otřepeme, lístky otrháme ze stonků a nasekáme. Chilli papričky omyjeme a nadrobno nakrájíme, umixujeme petrželku se 4 polévkovými lžícemi oleje, vmícháme pistácie, chilli a strouhanku, okořeníme citrónovou kůrou, solí, pepřem. |
2 | Předehřejeme gril, cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky. Vykostěný hřbet osušíme, osolíme, opepříme, opečeme v rozpáleném oleji (z každé strany stačí 2 minuty) a položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Maso potřeme chilli směsí, pod grilem gratinujeme přibližně 6 minut. Cibuli podusíme za stálého míchání na tuku z pečeně. |
3 | Mátu opláchneme, dosucha otřepeme, jemně nasekáme, smícháme s jogurtem, solí a pepřem. Maso nakrájíme na plátky, podáváme s cibulí a mátovým jogurtem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.