Recept

Jehněčí steaky na citrónovém špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45902

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 ks Citrony
2 polévková lžíce Hrozinky
800 g Jehněčí plec
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
50 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
600 g Špenát mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 852kJ
2% Sacharidy 8 g
75% Tuky 56 g
13% Sodík 259 mg
80% Bílkoviny 45 g

Jehněčí steaky na citrónovém špenátu postup přípravy receptu:

1

Sultánky (hrozinky) namočíme na 15 minut do bílého vína. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme.

2

V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, krátce podusíme, vložíme špenát a při střední teplotě za stálého míchání prohřejeme. Sultánky i s vínem a citrónovou šťávou vmícháme do špenátu, pikantně ochutíme solí a pepřem.

3

Jehněčí steaky krátce opláchneme pod studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme steaky, po 4 minutách obrátíme a opékáme další 4 minuty. Špenát a jehněčí steaky upravíme na předehřáté talíře a obložíme plátky citrónu.

Poznámka

Servírujeme teplé. Přepuštěné máslo - bylinkové máslo = Máslo Ghee Sultánky jsou druh hrozinek (mimořádně sladké)

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept