Jehněčí steaky na citrónovém špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí steaky na citrónovém špenátu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45902 |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová kůra |
0,5 ks | Citrony |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
800 g | Jehněčí plec |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Špenát mražený |
2 špetka | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 623,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová kůra, Citrony, Jehněčí plec, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrozinky, Máslo bylinkové, Olej olivový, Pepř černý mletý, Špenát mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí steaky na citrónovém špenátu postup přípravy receptu:
1 | Sultánky (hrozinky) namočíme na 15 minut do bílého vína. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a prolisujeme. |
2 | V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a necháme v něm zesklovatět cibuli. Přidáme česnek, krátce podusíme, vložíme špenát a při střední teplotě za stálého míchání prohřejeme. Sultánky i s vínem a citrónovou šťávou vmícháme do špenátu, pikantně ochutíme solí a pepřem. |
3 | Jehněčí steaky krátce opláchneme pod studenou vodou a dobře osušíme kuchyňským papírem. V pánvi rozpálíme olivový olej, vložíme steaky, po 4 minutách obrátíme a opékáme další 4 minuty. Špenát a jehněčí steaky upravíme na předehřáté talíře a obložíme plátky citrónu. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Přepuštěné máslo - bylinkové máslo = Máslo Ghee Sultánky jsou druh hrozinek (mimořádně sladké)