Recept

Farfalle s bílými fazolemi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45903

Ingredience

300 g Fazole bílé
1 polévková lžíce Olej olivový
150 g Pancetta
1 špetka Pepř černý mletý
2 hrst Rukola
200 g Sýr Feta
1 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Farfalle
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
28% Sacharidy 102 g
33% Tuky 25 g
43% Sodík 853 mg
62% Bílkoviny 35 g

Farfalle s bílými fazolemi postup přípravy receptu:

1

Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu.

2

V hrnci vaříme vodu, vložíme fazole, povaříme je asi 6 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oloupeme slupky. Pancettu nakrájíme na větší kostky, oloupeme česnek, prolisujeme. Rukolu opláchneme, osušíme a lístky otrháme na menší kousky. Sýr Feta rozdrobíme.

3

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme panchettu dokřupava ji opečeme, přidáme fazole, česnek, dochutíme solí a pepřem.

4

Uvařené těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy, kde je smícháme s panchettou, Fetou a rukolou. Vše promícháme, upravíme na talíře a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept