Farfalle s bílými fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Farfalle s bílými fazolemi
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45903 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
300 g | Fazole bílé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
150 g | Pancetta |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 hrst | Rukola |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
300 g | Těstoviny Farfalle |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 102g |
---|---|
Cholesterol | 21g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pancetta, Pepř černý mletý, Rukola, Sýr Feta, Těstoviny Farfalle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Farfalle s bílými fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Farfalle uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. |
2 | V hrnci vaříme vodu, vložíme fazole, povaříme je asi 6 minut. Poté je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a oloupeme slupky. Pancettu nakrájíme na větší kostky, oloupeme česnek, prolisujeme. Rukolu opláchneme, osušíme a lístky otrháme na menší kousky. Sýr Feta rozdrobíme. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej, přidáme panchettu dokřupava ji opečeme, přidáme fazole, česnek, dochutíme solí a pepřem. |
4 | Uvařené těstoviny scedíme, přendáme do větší mísy, kde je smícháme s panchettou, Fetou a rukolou. Vše promícháme, upravíme na talíře a podáváme posypané nahrubo namletým pepřem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.