Recept

Spaghettini s čerstvými liškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 45905

Ingredience

250 g Lišky čerstvé
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rozmarýn čerstvý
75 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
450 g Těstoviny Spaghettini
1,5 l Voda pitná
2 polévková lžíce řepkový olej

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 725 kcal
Kilojoule 3 035kJ
23% Sacharidy 83 g
44% Tuky 33 g
26% Sodík 515 mg
41% Bílkoviny 23 g

Spaghettini s čerstvými liškami postup přípravy receptu:

1

Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Vodu z těstovin nevylijeme všechnu, část odložíme na později.

2

Lišky očistíme, větší kloboučky nakrájíme napůl. Na pánvi rozpálíme trošku másla, vložíme lišky, krátce je osmažíme.

3

Opláchneme rozmarýn, osušíme ho, otrháme jehličky, které na jemno nasekáme. Ještě horké nudle vložíme do mísy, přidáme rozmarýn, sůl, pepř, máslo a přibližně 2 lžíce vody z těstovin. Přidáme nastrouhaný Parmezána vše promícháme.

4

Spaghettini upravíme na talíře a podáváme posypané liškami a pokapané olejem.

Poznámka

Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme místo lišek použít stejné množství hlívy máčkové, kterou použe očistíme a nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept