Spaghettini s čerstvými liškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghettini s čerstvými liškami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45905 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
250 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | řepkový olej |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
75 g | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Spaghettini |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 42,8mg |
Draslík | 51,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, řepkový olej, Těstoviny Spaghettini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghettini s čerstvými liškami postup přípravy receptu:
1 | Spaghettini uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Vodu z těstovin nevylijeme všechnu, část odložíme na později. |
2 | Lišky očistíme, větší kloboučky nakrájíme napůl. Na pánvi rozpálíme trošku másla, vložíme lišky, krátce je osmažíme. |
3 | Opláchneme rozmarýn, osušíme ho, otrháme jehličky, které na jemno nasekáme. Ještě horké nudle vložíme do mísy, přidáme rozmarýn, sůl, pepř, máslo a přibližně 2 lžíce vody z těstovin. Přidáme nastrouhaný Parmezána vše promícháme. |
4 | Spaghettini upravíme na talíře a podáváme posypané liškami a pokapané olejem. |
Poznámka
Pro přípravu tohoto pokrmu můžeme místo lišek použít stejné množství hlívy máčkové, kterou použe očistíme a nakrájíme na plátky.