Recept

Jelení guláš z marinovaného masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 45907
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
100 g Chléb konzumní
250 g Cibule
25 g Feferony
100 g Jehličí borové
1000 g Jelení maso
60 g Ořechy vlašské
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
80 g Protlak rajčatový
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
100 g Švestky sušené
150 ml Víno červené
200 ml Voda pitná
1200 ml Vývar z hovězích kostí
5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
150 g Žampiony čerstvé
Nálev
3 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
50 g Mrkev kořen
5 g Nové koření celé
150 ml Ocet vinný
5 g Pepř černý celý
30 g Petržel kořen
2 l Voda pitná
Marináda
2 stroužek Česnek
7 g Koření Zvěřina
80 g Olej slunečnicový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 771 kcal
Kilojoule 3 227kJ
10% Sacharidy 38 g
86% Tuky 65 g
67% Sodík 1 g
92% Bílkoviny 52 g

Jelení guláš z marinovaného masa postup přípravy receptu:

1

Maso naložíme den předem. Očištěnou mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přilijeme ocet, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a do tohoto nálevu ponoříme maso.

2

Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, posypeme zvěřinovým kořením, prolisovaným česnekem, zalijeme olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat.

3

Předem připravíme vývar z jehličí. Do rendlíku nasypeme jehličí, zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Vývar přecedíme, jehličí vyhodíme a vývar zatím dáme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonky bez semínek nasekáme najemno, švestky namočíme, žampiony nakrájíme na plátky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, vlašské ořechy nadrtíme, česnek prolisujeme.

4

V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, feferonky, zalijeme hovězím vývarem, provaříme, přidáme maso, švestky, žampiony, zakápneme worcesterem a dusíme téměř doměkka. Přihodíme natrhaný chléb, přilijeme červené víno, vývar z jehličí, podle chuti osolíme, opepříme a dodusíme.

5

Guláš rozdělíme na talíře a posypeme drcenými ořechy.

Poznámka

Jako příloha jsou vhodné chlupaté knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept