Jelení guláš z marinovaného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš z marinovaného masa
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 45907 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
100 g | Chléb konzumní |
250 g | Cibule |
25 g | Feferony |
100 g | Jehličí borové |
1000 g | Jelení maso |
60 g | Ořechy vlašské |
20 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
100 g | Švestky sušené |
150 ml | Víno červené |
200 ml | Voda pitná |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
5 ml | Worcester (worcesterská omáčka) |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nálev | |
---|---|
3 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
50 g | Mrkev kořen |
5 g | Nové koření celé |
150 ml | Ocet vinný |
5 g | Pepř černý celý |
30 g | Petržel kořen |
2 l | Voda pitná |
Marináda | |
2 stroužek | Česnek |
7 g | Koření Zvěřina |
80 g | Olej slunečnicový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 167,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 78,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,3mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Jelení maso, Ořechy vlašské, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Švestky sušené, Víno červené, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Bobkový list, Celer bulvový, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Petržel kořen, Voda pitná, Česnek, Olej slunečnicový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí , Worcester (worcesterská omáčka), Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jehličí borové, Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš z marinovaného masa postup přípravy receptu:
1 | Maso naložíme den předem. Očištěnou mrkev, petržel, celer nastrouháme nahrubo, zalijeme vodou, přilijeme ocet, přidáme nové koření, celý pepř, bobkový list a do tohoto nálevu ponoříme maso. |
2 | Druhý den maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, posypeme zvěřinovým kořením, prolisovaným česnekem, zalijeme olejem a necháme asi 2 hodiny marinovat. |
3 | Předem připravíme vývar z jehličí. Do rendlíku nasypeme jehličí, zalijeme vodou a povaříme 10 minut. Vývar přecedíme, jehličí vyhodíme a vývar zatím dáme stranou. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, feferonky bez semínek nasekáme najemno, švestky namočíme, žampiony nakrájíme na plátky, chlebovou střídku natrháme na malé kousíčky, vlašské ořechy nadrtíme, česnek prolisujeme. |
4 | V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, posypeme mletou paprikou, orestujeme, přidáme rajčatový protlak, česnek, feferonky, zalijeme hovězím vývarem, provaříme, přidáme maso, švestky, žampiony, zakápneme worcesterem a dusíme téměř doměkka. Přihodíme natrhaný chléb, přilijeme červené víno, vývar z jehličí, podle chuti osolíme, opepříme a dodusíme. |
5 | Guláš rozdělíme na talíře a posypeme drcenými ořechy. |
Poznámka
Jako příloha jsou vhodné chlupaté knedlíky.