Makarony se sardelovo-olivovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makarony se sardelovo-olivovou pastou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 45908 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Artyčoky sterilované |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Koňak Armaňak |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
75 g | Olivy zelené |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Rajčata |
4 ks | Sardelové řezy |
400 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 38,3mg |
Draslík | 929,2mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky sterilované, Česnek, Citronová šťáva, Oregano sušené, Rajčata, Sardelové řezy, Špagety, Makarony, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makarony se sardelovo-olivovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. |
2 | Olivy vyjmeme z nálevu, překrojíme napůl a pokud je máme s peckami, pecky odstraníme. Sardele vyjmeme z oleje, důkladně je opláchneme a pomocí papírové utěrky osušíme. Česnek oloupeme. Olivy, sardele a česnek vložíme do mísy, přidáme 2 lžíce olivového oleje a rozmixujeme na pyré. |
3 | Připravíme si směs ze 2 lžic olivového oleje, koňaku, citronové šťávy a oregana. Tuto směs smícháme s olivovým pyré, které dochutíme solí a pepřem. |
4 | Omyjeme rajčata, nakrojíme je do křížku, spaříme horkou vodou a oloupeme slupku. Rajčata rozkrojíme napůl, zbavíme jadýrek a dužinu nakrájíme na kostičky. Artyčoková srdíčka vyjmeme z konzervy, necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky. |
5 | Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, přisypeme rajčata a krátce je podusíme. Potom k rajčatům přidáme artyčoky, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Nakonec přimícháme makarony a vše krátce ohřejeme. Porce upravíme na talíře a podáváme se sardelovo- |
6 | olivovou pastou. |