Jednoduchý recept

Jelení guláš s uzeným bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 45909

Ingredience

600 g Brambory vařené
250 g Cibule
900 g Jelení maso
25 g Jíška hotová tmavá
100 g Kosti hovězí morkové
20 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
8 g Podravka
80 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
150 g Vepřový bok uzený
1400 ml Voda pitná
200 g Zelenina nakládaná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 719kJ
9% Sacharidy 31 g
52% Tuky 39 g
64% Sodík 1 g
73% Bílkoviny 41 g

Jelení guláš s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:

1

Bůček vykostíme, kosti dáme stranou, maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládanou zeleninu scedíme. Jelení maso zbavíme všech blan a pokrájíme na kostky.

2

V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, bůček a osmažíme. Přidáme maso, česnek, posypeme mletou paprikou, přidáme hovězí kost a kost z uzeného bůčku, podlijeme vodou a vaříme přibližně hodinu. Vyndáme kosti, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme Podravkou, zahustíme jíškou a dovaříme.

3

Guláš podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept