Jelení guláš s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45909 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
3 stroužek | Česnek |
250 g | Cibule |
900 g | Jelení maso |
25 g | Jíška hotová tmavá |
100 g | Kosti hovězí morkové |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
8 g | Podravka |
80 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
150 g | Vepřový bok uzený |
1400 ml | Voda pitná |
200 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Jelení maso, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Kosti hovězí morkové, Pepř černý mletý, Podravka, Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Bůček vykostíme, kosti dáme stranou, maso nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládanou zeleninu scedíme. Jelení maso zbavíme všech blan a pokrájíme na kostky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, bůček a osmažíme. Přidáme maso, česnek, posypeme mletou paprikou, přidáme hovězí kost a kost z uzeného bůčku, podlijeme vodou a vaříme přibližně hodinu. Vyndáme kosti, přidáme nakládanou zeleninu, dochutíme Podravkou, zahustíme jíškou a dovaříme. |
3 | Guláš podáváme s vařeným bramborem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.