Plzeňská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plzeňská vejce
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 4591 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Majonéza |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
120 g | Rak říční |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,4mg |
Vitamín E | 10,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Majonéza, Rajčata, Rak říční, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plzeňská vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme, zchladíme a podélně rozřízneme, žloutky vyndáme, prolisujeme, smícháme s nakrájeným račím masem, rajčaty na drobno a promícháme, okořeníme worcestrem, solí, prolisovaným česnekem a majonézou. |
2 | Směsí naplníme vejce a polijeme zředěnou majonézou smíchanou s rajským protlakem. |
3 | Zdobíme petrželkou. |