Jednoduchý recept

Arabská kuřecí polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 45910
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 ks Celer bulvový
600 g Kuřecí čtvrtky
70 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
2 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Petržel kořen
1 hrst Petržel - nať
30 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 182kJ
8% Sacharidy 29 g
273% Tuky 205 g
25% Sodík 496 mg
57% Bílkoviny 32 g

Arabská kuřecí polévka postup přípravy receptu:

1

Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut.

Poznámka

Polévku podáváme teplou, posypanou jemně nasekanou omytou natí petrželky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept