Arabská kuřecí polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Arabská kuřecí polévka
Arabská kuřecí polévka
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 45910 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
600 g | Kuřecí čtvrtky |
70 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
30 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 694,5mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 105,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Petržel kořen, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí čtvrtky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Arabská kuřecí polévka postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev a petržel omyjeme, oškrábeme, nakrájíme na malé kousky. Zeleninu vložíme společně s kuřecími kostrami do většího hrnce s vodou, přivedeme k varu a 50 minut vaříme. Pak z polévky vyjmeme kosti, za stálého míchání přidáme světlou jíšku z mouky a másla. Přisypeme rýži a vaříme dalších 5 minut do měkka. Polévku nakonec důkladně rozmixujeme, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme mléko a necháme vařit ještě 10 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou, posypanou jemně nasekanou omytou natí petrželky.