Recept

Jehněčí kotlety na zelenině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45913

Ingredience

2 ks Cibule červená
800 g Cuketa
1 ks Feferony
600 g Jehněčí kotlety
600 g Lilek
1 ks Rozmarýn čerstvý
10 polévková lžíce Tuk rostlinný
4 stroužek Česnek
6 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 534 kcal
Kilojoule 2 233kJ
7% Sacharidy 26 g
49% Tuky 37 g
10% Sodík 197 mg
59% Bílkoviny 33 g

Jehněčí kotlety na zelenině postup přípravy receptu:

1

Cukety a lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Cibule oloupeme a pokrájíme kostičky o rozměru přibližně 1 x 1 cm. Česnek oloupeme, feferonku omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme semeník.

2

Ve velké pánvi rozpálíme 7 polévkových lžic rostlinného tuku, vsypeme všechnu zeleninu, krátce osmahneme, snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Lístky šalvěje opláchneme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k zelenině. Opláchneme i rozmarýn a do sucha otřepeme. Ve druhé velké pánvi rozehřejeme zbytek rostlinného tuku, přidáme rozmarýn a zbylý česnek. Zvýšíme teplotu, postupně opečeme jehněčí kotlety, po každé straně přibližně 3 minuty. Zeleninu rozdělíme na talíře a navrch položíme jehněčí kotlety.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept