Jehněčí kotlety na zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety na zelenině
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45913 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
800 g | Cuketa |
1 ks | Feferony |
600 g | Jehněčí kotlety |
600 g | Lilek |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
6 ks | Šalvěj čerstvá |
10 polévková lžíce | Tuk rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 99,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,3mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Feferony, Jehněčí kotlety, Lilek, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Tuk rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety na zelenině postup přípravy receptu:
1 | Cukety a lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na asi třícentimetrové kousky. Cibule oloupeme a pokrájíme kostičky o rozměru přibližně 1 x 1 cm. Česnek oloupeme, feferonku omyjeme, rozpůlíme a vykrojíme semeník. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme 7 polévkových lžic rostlinného tuku, vsypeme všechnu zeleninu, krátce osmahneme, snížíme teplotu a dusíme asi 10 minut. Lístky šalvěje opláchneme, nakrájíme na tenké proužky a přidáme k zelenině. Opláchneme i rozmarýn a do sucha otřepeme. Ve druhé velké pánvi rozehřejeme zbytek rostlinného tuku, přidáme rozmarýn a zbylý česnek. Zvýšíme teplotu, postupně opečeme jehněčí kotlety, po každé straně přibližně 3 minuty. Zeleninu rozdělíme na talíře a navrch položíme jehněčí kotlety. |
Poznámka
Servírujeme teplé.