Recept

Jehněčí karé s ořechovou krustou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 45916

Ingredience

5 polévková lžíce Hořčice Dijonská
1 kg Jehněčí pečeně
1 kávová lžička Olej olivový
3 polévková lžíce Olej rostlinný
120 g Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rozmarýn čerstvý
2 špetka Sůl
1 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 823 kcal
Kilojoule 3 442kJ
4% Sacharidy 14 g
76% Tuky 57 g
107% Sodík 2 g
123% Bílkoviny 69 g

Jehněčí karé s ořechovou krustou postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Jehněčí karé osušíme, osolíme, opepříme a v teflonové pánvi na 2 lžících oleje zprudka opečeme, aby maso získalo barvu.

2

Česnek oloupeme a nasekáme. Vlašské ořechy nasekáme a smícháme s tymiánem, rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem, mořskou solí a špetkou pepře. Jehněčí karé potřeme napřed hořčicí a pak ořechovou směsí, kterou pevně na pečeni přitiskneme. Potom jej vložíme do lžící oleje vymaštěné ohnivzdorné mísy a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut, dokud maso nezrůžoví (medium). Maso vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a 5-10 minut necháme odpočívat.

3

Maso mezi kostmi nařízneme a podáváme.

Poznámka

Jehněčí karé = Jehněčí pečeně

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept