Jehněčí karé s ořechovou krustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí karé s ořechovou krustou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 45916 |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
1 kg | Jehněčí pečeně |
1 kávová lžička | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
120 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 245,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jehněčí pečeně, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí karé s ořechovou krustou postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme si troubu na 200 stupňů. Jehněčí karé osušíme, osolíme, opepříme a v teflonové pánvi na 2 lžících oleje zprudka opečeme, aby maso získalo barvu. |
2 | Česnek oloupeme a nasekáme. Vlašské ořechy nasekáme a smícháme s tymiánem, rozmarýnem, česnekem, olivovým olejem, mořskou solí a špetkou pepře. Jehněčí karé potřeme napřed hořčicí a pak ořechovou směsí, kterou pevně na pečeni přitiskneme. Potom jej vložíme do lžící oleje vymaštěné ohnivzdorné mísy a v předehřáté troubě pečeme 15-20 minut, dokud maso nezrůžoví (medium). Maso vyndáme z trouby, zabalíme do alobalu a 5-10 minut necháme odpočívat. |
3 | Maso mezi kostmi nařízneme a podáváme. |
Poznámka
Jehněčí karé = Jehněčí pečeně