Jednoduchý recept

Avokádový tartar s grilovanými krevetami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 45919
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

6 ks Avokádo
10 ml Balsamico ocet
40 g Kopr čerstvý
200 g Krevety tygří - loupané
1 ks Limetka
30 ml Limetková šťáva
40 ml Olej sezamový
2 g Pepř černý mletý
20 g Sezam - semena
4 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 647 kcal
Kilojoule 2 708kJ
9% Sacharidy 32 g
77% Tuky 58 g
23% Sodík 454 mg
34% Bílkoviny 19 g

Avokádový tartar s grilovanými krevetami postup přípravy receptu:

1

Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem.

2

Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem.

3

Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept