Avokádový tartar s grilovanými krevetami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Avokádový tartar s grilovanými krevetami
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 45919 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
6 ks | Avokádo |
10 ml | Balsamico ocet |
40 g | Kopr čerstvý |
200 g | Krevety tygří - loupané |
1 ks | Limetka |
30 ml | Limetková šťáva |
40 ml | Olej sezamový |
2 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sezam - semena |
4 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 43g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 6,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Balsamico ocet, Kopr čerstvý, Limetka, Limetková šťáva, Olej sezamový, Sezam - semena, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Avokádový tartar s grilovanými krevetami postup přípravy receptu:
1 | Avokádo oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na malinké kousky. Vložíme do misky, zakapeme limetkovou šťávou proti zhnědnutí a smícháme se sezamovými semínky. Osolíme, opepříme podle chuti, zakapeme balsamikovým octem. |
2 | Krevety namočíme do sezamového oleje a ogrilujeme 10 minut za průběžného otáčení, hotové osolíme, opepříme a posypeme nasekaným koprem. |
3 | Malou kulatou formu (nebo možno použít i misku) vytřeme zbylým sezamovým olejem a naplníme avokádovou směsí a upěchujeme. Vyklopíme na střed talíře a poklademe grilovanými krevetami. Každou porci ozdobíme měsíčkem limetky. |