Grilované kuře yakitori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované kuře yakitori
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 45921 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
500 g | Kuřecí prsa |
75 ml | Med včelí |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Víno bílé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 80,0mg |
Draslík | 498,6mg |
Vláknina | 420,0mg |
Vitamín A | 38,9mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Olej rostlinný, Sůl, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Olej olivový, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované kuře yakitori postup přípravy receptu:
1 | Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme. |
2 | Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat. |
3 | Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky. |
4 | Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou. |
5 | Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme. |
Poznámka
V čase potřebném pro přípravu není uvedena doba, nutná k marinování masa.