Recept

Grilované kuře yakitori

  • Japonsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 23 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 45921
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 stroužek Česnek
500 g Kuřecí prsa
75 ml Med včelí
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Víno bílé
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
5% Sacharidy 18 g
11% Tuky 8 g
17% Sodík 341 mg
48% Bílkoviny 27 g

Grilované kuře yakitori postup přípravy receptu:

1

Malé bambusové špejle namočíme do vody, česnek utřeme se solí. Sójovou omáčku, med, víno, česnek, zázvor a olivový olej spolu důkladně promícháme.

2

Maso nakrájíme na proužky a zlehka naklepeme, vložíme do skleněné nebo porcelánové mísy, zalijeme marinádou, zamícháme, zakryjeme a dáme na několik hodin (nejlépe přes noc) do ledničky marinovat.

3

Na každou špejli esovitě napíchneme dva namarinované kuřecí kousky.

4

Plech nebo grilovací mřížku potřeme olejem. Připravené špízy na něj narovnáme a dáme pod gril, nahřátý na střední teplotu. Každé 2 minuty špízy o čtvrtinu pootočíme a potíráme zbylou marinádou.

5

Upečené přemístíme na veliký talíř a ihned podáváme.

Poznámka

V čase potřebném pro přípravu není uvedena doba, nutná k marinování masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept